online basis wijnles + proeverij

Wijncursus online voor beginners – de originele basisles : Zaterdag 29 mei 2021 om 20.00u staat er weer eentje gepland – iedereen kan meedoen! 
Naast mijn werk als sommelier geef ik – sinds het Coronavirus – regelmatig een online wijnles met proeverij voor beginners*. Hoe wordt wijn eigenlijk gemaakt en hoe proef je wijn nou goed? Een cursus dus voor iedereen die wijn lekker en leuk vindt. Maar ook voor voor iedereen die er stiekem te weinig van afweet om in een restaurant met zelfvertrouwen om de wijnkaart te vragen, is dit een mooie kans!

*Ben je iets meer gevorderd en wil je de basisles overslaan? Ik geef nu ook 5 themalessen gebaseerd op wijnlanden waarbij we dieper op de materie – zowel theorie als het proeven van wijnen – ingaan. 

Hoe werkt het? (voor particulieren)
Je meldt je aan voor een wijnles mét proeverij op een vaststaande datum en tijd. Bij voldoende belangstelling geef ik aan of je kunt deelnemen aan de les. Vrijwel altijd gaat de les gewoon door maar als er heel weinig animo is wordt deze verzet naar een later moment. 

Je ontvangt een lespakket thuis. In het lespakket vind je zes flesjes à 50 ml – gelijk aan 6x een half wijnglas – proefwijnen (3 wit 3 rood) en een SDEN niveau 1 basis boekje “Ik weet wat van wijn”.  Uiteraard zorg ik ervoor dat de flesjes hygiënisch zijn afgevuld en gedesinfecteerd. Verder krijg je van mij een uitnodiging voor de online Zoom-meeting. Op het vaststaande tijdstip bellen we in en gaan we van start. 

Een beetje meer over de wijnles en wijnproeverij 
Allereerst geef ik een theoretische uitleg over diverse wijnstijlen, wijngebieden, druivenrassen.
Ik vertel je hoé je wijn kunt proeven: kijken, ruiken, walsen, proeven, beoordelen. Dit theoretische gedeelte van de les duurt ongeveer een uur. 
Daarna ga je zelf ook aan de slag met het praktische deel van de les. We proeven gezamenlijk zes kwaliteitswijnen en per wijn kijken we wat we met de kennis uit de theoretische uitleg kunnen vertellen over de wijn. 

Na afloop van de les stuur ik per mail naslagwerk toe: een overzicht van de zes geproefde wijnen, een heus proefwerk om je nieuw opgedane kennis te testen en tips voor boeken- en cursussen wanneer je de smaak te pakken hebt gekregen en nóg meer wilt leren over wijn. 

Alles bij elkaar een hele online uitdaging. 
Een uitdaging waar ik je graag voor uitnodig! 

Kosten: 45 euro
Incl: 6 proefflesjes à 50 ml kwaliteitswijn (gelijk aan 6x een half glas wijn)
verzenden bezorgen, 
boekje ‘Ik weet wat van wijn’ en 
interessant naslagwerk per mail. 
Borrelplank: Mooie borrelhappen erbij? Het kan! Mail me voor mogelijkheden en prijzen. 
Aanmelden: Dat kan hier.

Data
Vrijdag 30 april 2021 om 20.00u – VOL
Open voor losse inschrijvingen door heel Nederland.
Wijnles voor beginners. 
Je wijnen + cursus pakket worden opgestuurd! 

Zaterdag 29 mei 2021 om 20.00u 
Open voor losse inschrijvingen door heel Nederland.
Wijnles voor beginners. Je wijnen + cursus pakket worden opgestuurd! 

Gereserveerd voor besloten groepen collega’s, vrienden of families:
Woensdag 12 mei 2021
Donderdag 20 mei 2021
Donderdag 27 mei 2021

Wijn met Auk – Zakelijk
Plan nu een online borrel-event of online teamuitje voor jouw bedrijf, jaarclub, of vriendengroep! 

Privé met je eigen clubje deze basis wijnles inclusief proeverij ontvangen?! Van 12 tot 100+ personen exclusief voor jouw groep vrienden, familie, collega’s of werknemers! Overleg (mail) met mij als je een datum in gedachte hebt. De data hierboven zijn helaas al volboekt! In overleg kan ik ook borrelplank waardige snacks (denk:  vers gebrande noten, olijven, een zacht romig kaasje, sardines, zuurdesem toast, gedroogde worst) toevoegen aan het pakket voor de totaalbeleving! Neem contact op voor de mogelijkheden. 

Lieve wijngroet, 
Aukje

Sommelier en wijngek
WSET 3 Advanced certified 
Vinoloog van de Wijnacademie (SDEN4)